Zola írta,
21 óra 58 perckor,
Motor témakörben.
Az még a kívülállóknak sem szorul magyarázatra, hogy a tél bizony nem éppen a vaskergetésre alkalmas időszak. Attól függetlenül, hogy odakint tombol a hideg, és a sportcsatornákon is csak sílécekkel felszerelt emberkéket lehet a kanyarban bedöntve látni, még nem kell feltétlenül elfelejteni mindent, ami a motorozással kapcsolatos. Sőt, némi ragasztó, festék, ecset és egy kiterített újságpapír segítségével akár komplett motorokat is össze lehet állítani.

Én is ebben találtam meg kedvenc időtöltésem január-március mogyorót fagyasztóan hideg hétvégéin. Ebben egyébként nagy szerepe volt kedvenc ex-kollegáimnak is, akik minden komolyabb háttérinformáció nélkül vettek olyan ajándékot a búcsúbulimra, amely végül szobám egyik legékesebb díszévé vált.


A képek előtt még csak annyit, hogy a Tamiya modell kit-jei messze földön híresek precizitásukról, a modell pedig - köszönhetően az 1:12 méretaránynak - olyan "meglepetés" alkatrészeket is tartalmazott, mint a valódi fémcsavarok (1-2 mm-esek, hozzá természetesen méretben passzoló csavarhúzóval), vagy a milliméter pontossággal vágandó valódi gumicsövek (a papírvonalzót mellékelték). A készlet egyébként Shinya Nakano 2001-es Yamaha Tech 3 motorját tartalmazza. Abban az évben ötödik helyezést ért el a srác az akkor még kétütemű ötszázas kategóriában, amivel kiérdemelte a "Rookie of the year" címet is.

A sok szöveg után viszont most már tényleg csak a képek beszéljenek, igyekeztem minden fázist rögzíteni. A hibák utáni vizslatást kéretik mellőzni, ugyanis évek óta nem modelleztem már, és nem használtam semmilyen profi technológiát, mint például szórópisztoly, vagy gumikesztyű.

Shinya Yamaha Tech 3
Shinya Yamaha Tech 3
Shinya Yamaha Tech 3
Shinya Yamaha Tech 3

Shinya Yamaha Tech 3
Shinya Yamaha Tech 3
Shinya Yamaha Tech 3
Shinya Yamaha Tech 3

Shinya Yamaha Tech 3
Shinya Yamaha Tech 3
Shinya Yamaha Tech 3
Shinya Yamaha Tech 3
Hozzászólások
_Tomiboy mondta [2006.04.06. 9 óra 35 perckor]:

Hello!
Én is építgetek egy ilyet, csak az Kenny RGV-je.
Roland mondta [2006.04.09. 2 óra 52 perckor]:

Nekem is van egy befejezetlen NSR500-am, még a Rossi-féle Nastro Azzuro fényezéssel. Ha kell, szívesen odaadom valakinek, én már sajnos (idő hiányában) nem fogom tudni befejezni.
Ha mondandód van...

Tagként kell belépned ahhoz, hogy hozzászólhass a bloghoz.