2006.10.09. "Daani, ooh..."

Roland írta,
11 óra 29 perckor,
Médiaszemle témakörben.
Tapasztalataim szerint a MotoGP rajongók nagy részének azért válik előbb-utóbb ellenszenvessé Daniel Pedrosa, mert a közvetítések során alig lehet őt mosolyogni látni. Ez a zsokétermetű pilóta még a legfényesebb győzelmek után is képes összeráncolt szemöldökkel és búvalb@szott fapofával leszállni a motorról. Lássuk, mit válaszolt Dani legutóbb Budur Gabi ezzel kapcsolatos kérdésére (Superbike Magazin, 2006. október):

SBK: Sok embernek az a véleménye, hogy túl komoly vagy, nem tudsz igazából örülni az eredményeidnek. Keveset láthatnak a nézők mosolyogni, vagy önfeledten örülni. Mi ennek az oka?
D.P.: Vannak versenyzők, mint például Rossi, aki külön megtervezi a szórakoztató műsorait, mert ő ilyen beállítottságú. Én sem vagyok egy szomorú ember. Nem feltétlenül érzem szükségét az őrjöngésnek, ráadásul még mindig zavarba tudok jönni a kameráktól. Ha a boxban vagyok a csapatommal, egy csomót hülyéskedünk és nevetünk. Nagyon laza, közvetlen és baráti a viszony köztünk. Én is szoktam szórakozni, táncolni és - bármily meglepő - szívből nevetni. Attól, hogy a kamerák előtt kicsit visszafogottabb vagyok, még nem vagyok rossz ember.


Nekem ettől függetlenül kifejezetten tetszik Pedrosa motorozási stílusa (igaz, vízen egyelőre nem egy Gibernau). Tavaly is csak pislogni tudtam az asseni lelátón, ahogy Dani - akkor még a kettőötvenes gépen - hidegvérrel, körről-körre küzdötte fel magát egészen a második helyig. Kell neki egy-két szezon a királykategóriában, és jönni fognak az eredmények. Azt hiszem, ha "Zsibi" nyugdíjba megy, Pedrosa drukker leszek.

U.i.: Tudtátok, hogy ennek a 21 éves srácnak a statisztikája (állítólag) jobb, mint Rossié volt ilyen idősen?Hozzászólások

Erre a cikkre olvasói visszajelzés még nem érkezett.
Ha mondandód van...

Tagként kell belépned ahhoz, hogy hozzászólhass a bloghoz.