Zola írta,
2 óra 09 perckor,
Túrázás témakörben.
Március végét, április elejét írjuk, márpedig ez az időszak a darazsak kirajzását hozza évről évre. Ezért úgy határoztam, hogy a volt kollegák őrségi kirándulásra való meghívásának a tavaly novemberben társamul választott Hornet 600 nyergében teszek eleget.

Találkahelynek az M1-M7 közös kivezető szakaszán lévő ÖMV kutat szemeltük ki. Gyors guminyomás-ellenőrzés, tankolás, matrica, aztán irány a szürke aszfaltkígyó. Természetesen délután négykor a 300 kilométeres túrának már nem akartunk autóúton nekivágni, ezért a monoton, de relatíve gyors autópályát választottuk. Tényleg csak relatíve gyors, mert mint hamar kiderült, egyedüli motoros társam R6-osának km számlálója még messze ezer alatt járt, így sikerült a monotonitást a végletekig fokozni a 120-130 km/órás - bejáratós - tempónak köszönhetően.

Sebaj, egy rövid megálló után fél hatkor hagytuk el az autópályát Balatonkeresztúrnál. Gondoltuk a maradék 70-80 km már igazán kellemes lesz a lágyan hullámzó-kanyargó táj ölén és sötétedésre meg is érkezünk Kondorfára, ahol a szállás várt. A tájjal nem is lett gond később sem, ám a sötétedés, az ismeretlen, elhanyagolt alsórendű utak, a sárfelhordás, az őzveszély, a marhatrágya kombinációja a végére kellőképpen megutáltatta velünk a motorozást. Este nyolc után villogó benzinlámpákkal, teljesen elcsigázva-áthűlve érkeztünk meg a Vadkörte panzióba. Szerencsére a kis fogadó bőségesen kárpótolt minket szarvaspörkölttel, házi pálinkával és hatalmas ágyaival. Leszámítva a helyenként tényleg rossz útminőséget, összességében nagyon kellemes, motorozást kedvelőket csábító utakat lehet arrafelé találni. Az ajánlott útvonal a Balaton után: Zalaegerszeg - Zalalövő - őriszentpéter. Ez utóbbi már gyakorlatilag az őrség szívének számít. Innen bármerre érdemes menni: Bajánsenye, Kondorfa, Szentgotthárd.

A túra folytatása a szombati pihenés után vasárnapra tevődött. Természetesen a varietas delectat oltárán áldozva mindenképpen más utat akartunk választani hazafelé, ezért a Kondorfa - Szentgotthárd - Körmend - Sümeg - Tapolca - Balatonfüred - Budapest útvonal mellett döntöttünk. A 8-as számú út - ellentétben az általam ismert hírével - egyáltalán nem volt forgalmas, és ahogy közeledtünk a Balaton-felvidékhez, megint nagyon kellemes táj fogadott. Az ottani hosszú, nagy ívű kanyarok csábítólag hatnak a gyors(abb) kanyarvételre, az út széles és jó minőségű, ám a 8-asról letérve megint helyenként elég zavaró aszfalt hullámokkal (tanult kollégák szerint "útcsöcsökkel") találkozunk. A falvakban mindenhol nagy élet volt; vagy egy-egy motoros csapat lepte meg a helység egyetlen kocsmáját, vagy a körzeti focimeccs vonzotta ki a falu apraját-nagyját a szabadba.

Megérkezvén Sümegre, a vár árnyékában gondoltuk, hogy itt az idő egy pihire: a darazsak mellett ugyanis úgy tűnt, más állatkák is rajzottak és elég gyorsan Ray Charles-üzemmódra kényszerítették a pilótákat. Pár perc és tiszta is a plexi, gyí! A gyors szusszanás után azonban, ahogy a motor felé sétáltam, egy fura képződményt pillantottam meg az első gumi futófelületének közepén: "ez egy rajzszög" - mondom magamnak, meg a társamnak. Rövid feszegetés, meg heves sziszegés után kiderült, hogy basszus, ez tényleg egy rajzszög. A nyomásellenőrzés némileg megnyugtatott, úgy tűnt, hogy nem ereszt a gumi és talán még hazáig is kibírja. Ennek ellenére vad telefonálgatásba kezdtünk, a netközelben lévő haverok segítsége ilyenkor életmentő. Persze amerikai álom volt azt hinni, hogy vasárnap délután zéró helyismerettel Sümegen találunk egy gumist, amelyik még nyitva is van és még motorgumihoz is ért. Így már-már a lassú hazamenetel és az időközben előkerült gyorsjavító kitt használata mellett döntöttünk, mikor egy 350-es Jawa-t kergető helyi srácot leintve kiderült, hogy pár száz méterre talán gyógyírt lehet találni a sebeinkre. Megnéztük a címet és... csodák csodájára, egy tip-top, mindennel (pl. mini daruval, igényes pornó poszterekkel) felszerelt gumiszervízt találtunk, kitárt kapukkal és egy végtelenül rendes sráccal, aki mint kiderült, még motorozik is. A mester a legtermészetesebbnek vette, hogy szabadidejét beáldozva segít nekünk. Sosem lehet tudni alapon álljon itt a műhely és a srác elérhetősége: I&G Szervíz - Sümeg, Korona u. 4. (Iván András - 70/940-7711)

Rajzszög-túra
Rajzszög-túra
Rajzszög-túra
Rajzszög-túra

Apró kalandunk tehát Fortuna kisasszony jókedve miatt nagyon szerencsésen végződött, nem is nagyon akarnék belegondolni, hogy a durrdefekten kívül még mennyit szívhattam volna, ha nincs ez a mákszéria.Hozzászólások
Kovaxbr mondta [2007.04.18. 7 óra 29 perckor]:

Az igényes pornóposzterekről hol a képes dokumentáció?!
Roland mondta [2007.04.18. 9 óra 53 perckor]:

"Persze amerikai álom volt azt hinni, hogy vasárnap délután zéró helyismerettel Sümegen találunk egy gumist, amelyik még nyitva is van és még motorgumihoz is ért."

Még szerencse, hogy valóra vált az amerikai álmod!
Ha mondandód van...

Tagként kell belépned ahhoz, hogy hozzászólhass a bloghoz.