Roland írta,
13 óra 14 perckor,
Túrázás témakörben.
Sorozatunk harmadik, egyben befejező részében áttekintjük, hogy mit ad még a francia riviéra járműügyileg egy átlagos kalandozónak szupersportautókon és luxusyachtokon* kívül.

*A kikötőkben állomásozó elegánsabb yachtok fedélzetére utcai cipőben fellépni tilos. A hajó gazdája ilyenkor cserepapucsot biztosít a vendéglátás idejére. Természetesen jobbfajta Prada lábbelit.

A helyiek sokszor ilyen-olyan tákolmányokkal róják az utakat, kedvelt közlekedési eszköz továbbá a híres beach buggy, a Mini Moke is.

A veteránautók kedvelőinek St. Tropez maga a mennyország. Számolatlanul sok a matuzsálemi korú autócsoda, rövid idő után elérhetjük azt az eufórikus állapotot, amelyben egykoron Orosz Péter és Fenyő Balázs tántorgott a Louis Vuitton Classic Boheme Run bemutatója után:

"Bágyadtan suhanunk a szerkesztőség felé. És úgy siklik át a szemünk minden autón, fogódzót nem találva, mint a lemerített uránlövedék a tartalékos katona tüdején. Tejesdobozok jönnek szembe. Sorozatgyártott termékek. Lelketlen, érdektelen, egérszürke massza. Kinek kell a valóság? Nekem biztos nem."

Az egész miliő egyébként ontja magából a kivagyiság illatát. Van akiből ez akaratlanul jön elő a parkolási tudás teljes hiánya révén, van aki viszont nagyon is tudatosan hívja fel erre a bámészkodók figyelmét.

Motoros csemegének hoztam képeket igényesen átalakított, aranyszínű Ducatiról, 2007-es Power Blue fényezésű XJR 1300-ról, extrákkal telepakolt sárga FZ1-ről és a motorok kinti árszínvonaláról.

Ducati
Ducati
Ducati
Power Blue XJR

FZ1
FZ1
FZ1
Az FZ6 ára

A csigaevők amúgy közlekedésfelügyeleti szempontból is igencsak szerencsések, hiszen a vasakon elég egy vállalható méretű rendszámtáblát hordani. Hasonló szabályozás mellett nálunk is kevesebb lefűrészelt, átalakított, hátizsákon hordott megoldással találkoznánk az utakon.

A végére pedig jöjjön néhány bulvárszagú fotó rózsaszín Vespákról és vér nélküli motoros balesetről.

P.S.: Talmácsi Pista bácsinak még innen üzenném, hogy ők vannak Romániából.Hozzászólások
Zebu mondta [2007.08.21. 21 óra 23 perckor]:

Kedvencem az FZ1 a pilot road miatt.
Zitty mondta [2007.08.21. 21 óra 24 perckor]:

Az a 6000 EUR-s ár nem úgy értendő, hogy a leggyengébb, tehát a lefojtott 34 LE-s verzió vihető el annyitól ?
Ha mondandód van...

Tagként kell belépned ahhoz, hogy hozzászólhass a bloghoz.