Kovax írta,
22 óra 00 perckor,
Zene témakörben.
...avagy "too much time to think, too little to do".

Minden valamirevaló bandának van egy törzshelye, ahol idõrõl-idõre felbukkan, nyom egy laza kis koncertet, majd ismét elmerül a rock-koncert helyszínek (kétes) világában. A Kollaps nevû punk-rock formáció számára a törzshelyet lassan a Filter Klub jelenti, a VII. kerület Almássy utca 1. szám alatt. A Filter kicsit dohos, nagyon füstös, nem a napfény mennyiségérõl híres pincehelyiség, ennek ellenére mégis szeretem. Barátságos falai között Budapest leghidegebb poharaiban, csurig töltve szolgálják fel a Jägermeister-t a csinos pultoslányok, miközben a zenészek hangolnak az élõzenét követõen táncparkettként funkcionáló hátsó részlegben.

Nemrég, egy szombati estén az Óriás és a Kollaps örvendeztették meg a nagyérdemût két kiváló, zajos órával. A sort az eddig számomra ismeretlen Óriás nyitotta remek rockzenéjével, nagyszerûen bemelegítve a (kis teremben) népes(nek tûnõ) közönséget. Amellett, hogy a "Vércukor" és a "Nem szól" címû slágergyanús szerzemények pillanatok alatt befurakodtak a koponyacsontom alá, szemre is tetszetõsen játszottak a fiúk. A látványos dobtémákat és a térdre eresztett basszusgitárt az énekes/gitáros frontember tette teljessé, nagyon meggyõzõ csomagot alkotva. És ha mindez nem lenne elég: a www.oriasbudapest.hu oldalról bárki letölthet egy kis Óriást!

Némi átszerelés után negyed tizenegykor csapott a húrok közé személyes kedvencem, a négytagú Kollaps. Ha jól emlékszem, kb. egy éve ugyanitt, a Filterben láttam õket elõször. Akkor még trióként nyomták, a dobok mögött egyetemi barátommal és egykori koleszos szobatársammal, Gombos Tibivel (Tibi jó fej - a szerk.). Azóta - mindenki szerencséjére - kiegészültek egy Tooff nevû énekes showmesterrel. Vele több, mint teljessé vált a banda. A Kollapsnál nincs kecmec, szinte megállás nélkül tolják a fejekbe a ritmust, szusszanásnyi idõt sem engedve az egyik ámulatból a másikba esõ punk-rockereknek. Marhára lendületes a zenéjük, én mégis inkább a líraibb hangvételû, "szám közben beindulós" dalaikra vagyok vevõ. Pontosabban voltam, eddig az estéig! Bõ félórányi felvezetés után ugyanis két, Kollaps-klasszikusnak számító számnál szinte felrobbant a Filter, ahogy a lendület magával ragadta a jelenlévõket. Francba a lírai számokkal, a zúzásé a jövõ (de azért a "Swan song"-ot nem elfelejteni legközelebb)! Hogy mi történt egészen pontosan? A jelet talán az adta meg, hogy a bõrgatyában, sapkában, napszemüvegben feszítõ Tooff ledobta magáról a pólót, Ibor Úr pedig egyre magasabbakat ugrott a basszgityóval. A "Likanthrope" és a "Come on baby" alatt izzott a színpad, a közönség soraiból az évszázad frontemberének titulált Tooff eksztázisban tombolt, a ritmusszekció felborította a idõ-tér egyensúlyt, Miklós pedig eggyé vált a gitárjával és az általa írt számokkal.

Az Óriás zenekar
Kollaps
Kollaps
Kollaps

Kollaps
Kollaps
Kollaps
Kollaps

A frenetikus zenei élménynek a tizenegykor életbe lépõ koncertkorlátozás vetett véget - mindenki nagy bánatára. Aki pedig nem hiszi, hogy ez tényleg ilyen jó, az elõször hallgassa meg õket itt, aztán nézze meg a banda valamelyik koncertjét - mondjuk lent a Filterben.Hozzszlsok
Roland mondta [2007.10.23. 22 óra 12 perckor]:

Kicsi a világ #1: Tibit ilyen-olyan síelésekrõl, balatoni hétvégékrõl ismerem.
Kicsi a világ #2: A basszeros sráccal egy csoportban voltam gyógytornán a Sportkórházban, 2006-ban.
Zékid mondta [2007.10.23. 22 óra 52 perckor]:

Kicsi a világ #3: nekem meg a dobos srác tûnik olyan ismerõsnek...persze ha esetleg jobban látszódna a képeken, talán könnyebben felismerném...na csak kapjam a kezem közé a fotóst.
Ha mondandd van...

Tagknt kell belpned ahhoz, hogy hozzszlhass a bloghoz.