Roland írta,
18 óra 02 perckor,
Ring témakörben.
Hamarosan felkerül ide egy részletes beszámoló a hollandiai túráról. A leírást (jó vendégmunkás módjára) Kovax B.R. barátom készíti. A végleges változat megérkezéséig egy rövid ízelítővel próbáljuk meg csillapítani a tömegek kíváncsiságát.

A 2004-es, rendkívül mozgalmasra és emlékezetesre sikerült sachsenringi kirándulás után rögtön megfogadtuk, hogy 2005-ben is betámadunk egy európai futamot. Tavasz közeledtével - ahogy a motorosok elkezdtek éledezni téli álmukból - böngészni kezdtük a GP versenynaptárát. A (szigorúan céges) kocsival megközelíthető célpontok közül az olasz Mugello (június 5.) és a holland Assen (június 25.) jöhetett szóba, leszámítva persze a szinte hazai pályának számító Brno-t (augusztus 28.). A választásunk végül a legendás Drapál János által is kedvelt holland aszfaltcsíkra esett, melyet a felejthetetlen versenyek okán méltán neveznek a gyorsasági motorozás egyik szentélyének.

Sajnos az előzetes online jegyrendelés Hollandiából egy kész rémálom. A honlap angol része meglehetősen hiányos, az e-mailes megkeresésekre pedig érthetetlen válaszokat küldtek. Nagy nehezen sikerült eljutni odáig, hogy kaptunk postán egy csekket, de mivel továbbra sem vált világossá, hogy miként jutunk majd hozzá a jegyekhez, a kukában landolt a - természetesen befizetetlen - küldemény.

Talma idénykezdete (5. hely Jerezben, pódium Kínában, 6. hely Franciaországban, na jó, a portugál perec elég rágós volt...) azt sugallta, hogy idén nagy dolgok fognak történni a 125-ös mezőnyben. A mugelloi futamgyőzelmet látva csak fogtuk a fejünket, hogy miért nem ezt a versenyt választottuk utazásunk célpontjának. A nagy bosszankodás közepette annyira felhergeltük magunkat, hogy végül megszületett a döntés: jegyek nélkül is nekivágunk Hollandiának, és (ha már lúd, legyen kövér alapon) a verseny előtt két napot még elheverészünk Amszterdamban!

A teljes cikk itt olvasható.Hozzászólások

Erre a cikkre olvasói visszajelzés még nem érkezett.
Ha mondandód van...

Tagként kell belépned ahhoz, hogy hozzászólhass a bloghoz.